De Roparun

Help ons om de Roparun te steunen 

Team Zutphen gaat weer van start in het Pinksterweekend. De start is op de  zaterdag voor het Pinksteren. Ons Team zal finishen na ongeveer 560km op 2e Pinksterdag in Rotterdam.

“Leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De Roparun is een non-stop estafetteloop in het Pinksterweekend van ruim 560 kilometer vanuit Parijs en van ruim 560 kilometer van Bremen naar Rotterdam waarbij in teamverband een sportieve prestatie wordt geleverd om geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto: “leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Oftewel, een avontuur voor het leven.

Ons team bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 70-75 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon! Tijdens hun sportieve prestatie worden de lopers ondersteund door fietsers die de route en de veiligheid bewaken en meerdere mensen in de begeleiding, zoals chauffeurs, navigators, fysiotherapeuten en cateraars.

Roparun team 204 – Stichting Team Zutphen is een team van enthousiaste mensen. Om zoveel mogelijk geld op te halen doet Roparun team 204 – Stichting Team Zutphen een beroep op u!
U kunt donateur worden door het invullen van een formulier op onze website:   Ik wil donateur worden

Met uw bijdrage steunt u de stichting Roparun en kunnen mensen met kanker bijvoorbeeld een speciale pruik laten aanmeten, met hun familie in een vakantiehuisje de stress van zich afzetten of deelnemen aan ontspanningsweekeinden. Ook helpt u mee om bijvoorbeeld hospices in te richten, inloophuizen te openen en speciale hoofdhuid koelers aan te schaffen die de nare bijwerkingen van bestralen verzachten. In de afgelopen edities van Roparun is inmiddels al meer dan 78 miljoen euro opgehaald!

Waarom meedoen?
Roparunners trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Roparunners staan voor het verbeteren van de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten. De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Roparunnen is veel meer dan lopen alleen. Het is een prestatie van heel Team Zutphen:

  •  het beleven van een avontuur
  •  een teamprestatie
  •  maatschappelijk betrokken zijn
  •  zorgen voor je medemensen
  •  emotie

 

 

Reacties zijn gesloten.